!!--<<< Dumeco team >>>--!! buinen

Impressie

Kijk voor de originele impressies met foto's op: www.klompenboer.nl

De Drentse Zandhazen op 06-11-2010 Door: Gup

Bij de vorige marathon zender waar ik was werd ik uitgenodigd voor een impressie bij de Drentse Zandhazen vanuit Zuidoost-Drenthe via de 96.5 MHz in stereo en RDS.

Mast
De mast van het team stond achterop de mobiele studio. De mast bestond uit een kokermast van 4x6 meter met elektrische lier. Bovenin de mast hing een topbuis van een kleine 12 meter waardoor de mast goed was voor een hoogt van een kleine 32 meter.

In de mast hingen 4 zelfbouw antennes met koppelbalk van de bekende bouwer uit Valthermond.

Zender
De zender van het team is een 2 kilowatt RVR op 230 Volt met daarvoor een RVR Text-50 stuurzender. Dit alles produceerde een vermogen van een kleine 1900 watt.

Het audiopad begon bij het mengpaneel en dat was de VMS-1000 van Behringer. CD’s werden gedraaid vanaf de Sony XP-220. Ook waren er 2 draaitafels aangesloten met de bekende Tonar Banana-elementen. Voor de verzoekjes had dit team een computer staan zodat zoeken geen probleem was.

Soundprocessing
De processing moest voorkomen uit een veel gebruikte Behringer-set van Ultradyne 9024, de Ultramizer DSP1400 en de Edison stereoverbreder. Achter deze set werd een stereo- en RDS-coder gezet.

Pingpong
De set had een goede sound en de kwaliteit klonk prima. Voor de echo was de bekende Virtulizer aangesloten voor een lekkere pingpong echo.

Mobiele studio
SRV-karren hebben we vaker gezien bij impressies maar deze hebben ze wel heel leuk gemaakt aan de buitenkant. Er was speciale graffiti aangebracht waardoor het er toch weer ander dan anders was en zeer origineel.

De studio van binnen was prima ingedeeld en het was topdrukte op moment van bezoek. Alles was netjes afgewerkt en apparatuur en koelkasten hadden ze netjes ingebouwd. Kortom dik voor elkaar.

Ik wil het team bedanken voor de aangeboden sapjes en succes wensen.

De firma C&D 24-10-2009, door: Tim

De firma C&D is een piratencombinatie die bestaat uit Radio Calimero en het Dumeco-team. Samen draaien ze een paar keer per jaar vanuit Oost-Drenthe in deze combinatie. Dat allemaal via de 95.5 MHz in Stereo en RDS.

Mast
De mast bestaat uit een 4 x 6 koker en met de topbuis komt de totale lengte van de uitgeschoven mast op 26 meter. In de topbuis zijn 2 rossen van de bekende bouwer uit Drenthe.

Zender
De zender is een dubbele mosfet van de bekende bouwer uit Twente. Goed voor zo’n 730 Watt. Dit maal staat de zender in een karretje vanwege het slechte weer die dag.

Studio
De studio is geheel mobiel want hij is ingebouwd in een schaftwagen. Met daar in een draaitafel met bar en een statafel en een bankje. Voor de keet stond een partytent voor de opvang van de gasten. ’s Avonds brandde er ook nog een vuurkorf voor een beetje warmte.

Soundprocessing
Voor de spraak gebruikten ze de welbekende Behringer DSP 2024 PRO. Voor de muziek stond er nog de nodige Behringer-apparatuur zoals de Ultradyne-9024, Ultramizer en stereoverbreder Edison.
Verder gebruikten ze een Katruud-Pira rds met daarbij ingebouwd een stereocoder (16x sample)

Apparatuur
Het mengpaneel was eveneens van het merk Behringer, type VMX 1000. Daar zaten op aangesloten: 2 CD-spelers van het merk Sony en een platenspeler van JB-systems voor natuurlijk de onmisbare zwarte schijfjes. En natuurlijk niet te vergeten een computer met OTS voor muziek van harde schijf.

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player